IMBA YASAFI Rhodesian Ridgebacks

Att köpa valp av oss


Om du är intresserad av en valp efter Safi är du varmt välkommen att kontakta mig (se kontaktuppgifter nedan). Förutom att erbjuda ett bra hem och ett aktivt liv önskar jag att man som valpköpare hjälper mig att utvärdera kullen. Detta handlar främst om att man röntgar armbågs- och höftleder, samt genomför ett BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning hund) - se mer info om detta nedan. Om man dessutom kan tänka sig att vara med på utställning någon gång blir jag jätteglad! Av mig får man som valpköpare ett livslångt engagemang (om man vill), SKK-registrerad valp, stamtavla och avtal, veterinärintyg, chipmärkning och vaccination, dolda-felförsäkring, ett års medlemsskap i SRRS, information, tips, råd, och valpfoder till den första tiden.


Jag är medlem i både SKK och SRRS och följer självklart deras regler och rekommendationer.


Röntgen


Röntgen av armbågs- och höftleder ingår i hälsoprogrammet för rasen, vilket innebär att hundar som ska användas i avel måste vara röntgade för att valparna ska kunna registreras i Svenska Kennelklubben (SKK). Även om hunden inte ska användas i avel rekommenderar vår rasklubb i Sverige, SRRS, alla hundägare att låta röntga sin hunds armbågar och höfter. Läs gärna mer om varför detta är viktigt på SRRS (Ledröntgen).


Röntgenresultat registreras hos SKK och för officiell röntgen gäller att hunden är minst 12 månader gammal. Rekommenderad ålder för röntgen av rhodesian ridgeback är dock cirka 14–18 månader. Mer information om röntgen finns att läsa hos SRRS (Hälsoprogram) och SKK: Armbågsledsdysplasi (ED) och höftledsdysplasi (HD)BPH


BPH är SKKs mentalbeskrivning. Detta kan man göra när hunden har fyllt 12 månader och det är ett (tycker jag) väldigt roligt sätt att få reda på mer om sin hunds mentalitet. Det är också en viktig del i arbetet att behålla en bra mentalitet i rasen. Mer att läsa om BPH finns på SKK (BPH) och SRRS (BPH).